Składniki mokre:
12,5 dkg masła
szklanka mleka
2 jajka
Składniki suche:
37,5 dkg mąki
szklanka mielonych migdałów
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka sody
3 łyżki kakao
szklanka cukru
Składniki suche wymieszać. Masło ropuścić, przestudzić, dodać mleko i jajka. Zamieszać. Wlać mokre składniki do suchych, lekko wymieszać. Nakładać do foremek muffinkowych do 2/3 wysokości. Piec ok. 15 min w 200C.
Ostudzić.
Rozpuścić 100g gorzkiej czekolady z 2 łyżkami masła. Ściąć czubki babeczek. Smarować je czekoladą i przyklejać oczy z oreo i noski z m&m.
Pomysł zaczerpnięty czyli ściągnięty z http://www.mojewypieki.com/przepis/babeczki-sowy
Smacznego!
Edytuję bo jestem sierota