Papryka kiszona

Moderator: Lamika

Papryka kiszona

Postprzez emen5 » czwartek, 25 października 2012, 22:55

Na litr wody bierzemy łyżkę soli. Zalewę gotujemy i studzimy.
Przyprawy: kilka ziaren ziela angielskiego,łyżeczka ziaren kopru,kilka ząbków czosnku.

Paprykę czyścimy,kroimy na paski (ćwiartki,połówki), wkładamy jeden w drugi,układamy w słoiki.
Dodajemy czosnek i przyprawy,zalewamy ostudzoną zalewą.
Słoiki ustawić na tacy i odstawić na kilka dni do fermentacji w temperaturze pokojowej.Po tym czasie dokręcić słoiki i odstawić w chłodne miejsce.
Obrazek
Ostatnio edytowano środa, 20 sierpnia 2014, 19:44 przez emen5, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam
Obrazek
Avatar użytkownika
emen5
 
Posty: 15281
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 08:42

Re: Papryka kiszona

Postprzez Ciuciek » niedziela, 4 listopada 2012, 12:49

Przepis został wykorzystany :mrgreen: A Papryczka ze "swojską" wędliną była świetna :D
Avatar użytkownika
Ciuciek
 
Posty: 2654
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 01:21

Re: Papryka kiszona

Postprzez emen5 » niedziela, 4 listopada 2012, 20:38

Dzięki Ciuciek :) Bardzo się cieszę,ze smakowała :D
Pozdrawiam
Obrazek
Avatar użytkownika
emen5
 
Posty: 15281
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 08:42


Powrót do Tu coś przegryziesz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość