Strona 1 z 1

Papryka kiszona

PostNapisane: czwartek, 25 października 2012, 22:55
przez emen5
Na litr wody bierzemy łyżkę soli. Zalewę gotujemy i studzimy.
Przyprawy: kilka ziaren ziela angielskiego,łyżeczka ziaren kopru,kilka ząbków czosnku.

Paprykę czyścimy,kroimy na paski (ćwiartki,połówki), wkładamy jeden w drugi,układamy w słoiki.
Dodajemy czosnek i przyprawy,zalewamy ostudzoną zalewą.
Słoiki ustawić na tacy i odstawić na kilka dni do fermentacji w temperaturze pokojowej.Po tym czasie dokręcić słoiki i odstawić w chłodne miejsce.
Obrazek

Re: Papryka kiszona

PostNapisane: niedziela, 4 listopada 2012, 12:49
przez Ciuciek
Przepis został wykorzystany :mrgreen: A Papryczka ze "swojską" wędliną była świetna :D

Re: Papryka kiszona

PostNapisane: niedziela, 4 listopada 2012, 20:38
przez emen5
Dzięki Ciuciek :) Bardzo się cieszę,ze smakowała :D