Strona 1 z 1

Kiszona kapusta

PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 19:19
przez Jola
Jak to u mnie - na oko ;) Kapustę kroje nie szatkuje,na 1 dużą główkę 3 marchewki soli tak żeby sok był słony-wychodzę z założenia że jak kapusta bedzie za słona to sie odgotuje :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
CDN

Re: Kiszona kapusta

PostNapisane: sobota, 2 sierpnia 2014, 19:25
przez Jola
CD Poniewaz jest bardzo ciepło co 3 dni na zmianę raz ubijam,a raz robię dziury drugą stroną drewnianej chochli i po dwóch tygodniach wygląda tak:
Obrazek
Jeszcze z tydzień i będzie dobra-wstawie wtedy fotki :D
Ponieważ gdzieś mi sok uciekł wzięłam 1/2 litra przegotowanej zimnej wody z 3/4 łyzki soli i dolałam coby sie kapustka nie zepsuła i przycisnęlam kamyczkiem jak zwykle :D
Obrazek
CDN