Strona 1 z 1

Kiszona kapusta pekińska

PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 17:08
przez Maciek
Kapustę kroimy na średniej grubości paski. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek, papryczkę chili drobno kroimy. Cebulę w piórka. Rzodkiewkę w talarki. Wszystko solimy, mieszamy, ugniatamy w słoiku, obciążamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni. Do zakiszenia. Później można trzymać w lodówce. Bardzo dobre :) Ja zrobiłem bez rzodkiewki, bo nie miałem. Można dodać trochę imbiru.

Obrazek

Re: Kiszona kapusta pekińska

PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 17:21
przez emen5
To dla mnie rewelacyjny przepis.Muszę spróbować :roll:

Re: Kiszona kapusta pekińska

PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 17:35
przez Maciek
emen5 napisał(a):To dla mnie rewelacyjny przepis.Muszę spróbować :roll:


Wszystkim bardzo smakuje. Można też dodać szczypiorku ;)

PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 17:43
przez Lamika
Czy to klasyczne kimchi :?:

Re:

PostNapisane: niedziela, 6 lipca 2014, 17:50
przez Maciek
Lamika napisał(a):Czy to klasyczne kimchi :?:


Oryginalnego nie kosztowałem, jest to wersja udoskonalona przeze mnie ;)
Prawie jak koreańskie :P