Kiszona kapusta pekińska

Moderator: Lamika

Kiszona kapusta pekińska

Postprzez Maciek » niedziela, 6 lipca 2014, 18:08

Kapustę kroimy na średniej grubości paski. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek, papryczkę chili drobno kroimy. Cebulę w piórka. Rzodkiewkę w talarki. Wszystko solimy, mieszamy, ugniatamy w słoiku, obciążamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na kilka dni. Do zakiszenia. Później można trzymać w lodówce. Bardzo dobre :) Ja zrobiłem bez rzodkiewki, bo nie miałem. Można dodać trochę imbiru.

Obrazek
Avatar użytkownika
Maciek
 
Posty: 2930
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 07:54
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Kiszona kapusta pekińska

Postprzez emen5 » niedziela, 6 lipca 2014, 18:21

To dla mnie rewelacyjny przepis.Muszę spróbować :roll:
Pozdrawiam
Obrazek
Avatar użytkownika
emen5
 
Posty: 15270
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 08:42

Re: Kiszona kapusta pekińska

Postprzez Maciek » niedziela, 6 lipca 2014, 18:35

emen5 napisał(a):To dla mnie rewelacyjny przepis.Muszę spróbować :roll:


Wszystkim bardzo smakuje. Można też dodać szczypiorku ;)
Avatar użytkownika
Maciek
 
Posty: 2930
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 07:54
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Lamika » niedziela, 6 lipca 2014, 18:43

Czy to klasyczne kimchi :?:
Birds of a feather flock together.
Avatar użytkownika
Lamika
Administrator
 
Posty: 23331
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 22:28
Lokalizacja: Warszawa

Re:

Postprzez Maciek » niedziela, 6 lipca 2014, 18:50

Lamika napisał(a):Czy to klasyczne kimchi :?:


Oryginalnego nie kosztowałem, jest to wersja udoskonalona przeze mnie ;)
Prawie jak koreańskie :P
Avatar użytkownika
Maciek
 
Posty: 2930
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 07:54
Lokalizacja: Częstochowa


Powrót do Tu coś przegryziesz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość