Ogórki z curry

Moderator: Lamika

Ogórki z curry

Postprzez Maciek » czwartek, 15 sierpnia 2013, 05:00

2 kilogramy ogórków, liście selera, cebula, czosnek, pieprz, ziele, gorczyca.
Do zalewy: litr wody, szklanka cukru, pół szklanki octu, 1/4 szklanki oleju, 3 łyżeczki curry, 3 łyżeczki soli.
Na spód słoika kładziemy liść selera, plaster cebuli.
Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż, układamy w słoiku, dodajemy ząbek czosnku, ziarna pieprzu, ziela, gorczycy.
Zalewamy gorącą zalewą, pasteryzujemy 5 minut ;)

Obrazek
Avatar użytkownika
Maciek
 
Posty: 2930
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 06:54
Lokalizacja: Częstochowa

Powrót do Tu coś przegryziesz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron