Ciasto:
Prawie kilogram maki-zostało w torebce ok 3/4 szklanki
10 dkg drożdży
łyżka margaryny
mleko z wodą
1 i 1/2 jajka
sól
Drożdze +mleko z wodą+ciut maki+ciut cukru czekamy aż ruszą
Wszystko mieszamy i dodajemy mleka z woda ,wyrabiamy dopóki nie zaczyna odchodzić od ręki
Zostawiamy do wyrosnięcia.Odrywamy po kawałku rozwałkowujemy na grubość ok 1/2 cm.Nakładamy farsz i zalepiamy .Układamy na blaszce wyłożonej papierem i zostawiamy na pare minut do wyrosnięcia
Połowe jajka,które nam zostało roztrzepujemy i smarujemy kapuśniaki
Pieczemy ok 15 min w temp. 170 stopni
Farsz taki jak na pierogi czyli kapusta,grzybki,mięsko cebula
Najlepsze na zimno Smacznego