Strona 1 z 1

Konfitura z czeremchy

PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 16:44
przez 78
Postanowiłem pierwszy raz wyprodukować coś w rodzaju dżemu-konfitury. Wybór padł na czeremchę,ponieważ rośnie jej dużo wokół mojej działki. Przepis znalazłem w internecie: 1 kg czeremchy,2 kg słodkich jabłek, 0,5 - 1 kg cukru. Zajęło to dwa dni ciężkiej pracy,a wyszły zaledwie cztery słoiki. Ale było warto. Smak jest niesamowity.

Obrazek

PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 17:36
przez Alicja
Nie znam, nie próbowałam ale wierzę, że wspaniałe :D

PostNapisane: wtorek, 2 października 2018, 19:01
przez Lamika
Nigdy nie słyszałam, brzmi ciekawie :)

Re: Konfitura z czeremchy

PostNapisane: wtorek, 20 września 2022, 19:48
przez 78
Tym razem to nie konfitura ale powidła śliwkowe.Trafiłem na bardzo słodkie węgierki,więc oszczędność na cukrze.Dzięki piecykowi na drewno nie użyłem ani prądu,ani gazu.Powidła wyszły wspaniałe (jak co roku zresztą).

Obrazek

PostNapisane: wtorek, 20 września 2022, 20:04
przez Lamika
Nie tak egzotyczne jak z czeremchy, ale wyglądają pysznie w tym garze,

Re: Konfitura z czeremchy

PostNapisane: wtorek, 20 września 2022, 21:56
przez emen5
Ja też robię powidła bez cukru. Już czekają na włożenie do słoików :)

PostNapisane: wtorek, 20 września 2022, 22:30
przez Alicja
Konfitury z czeremchy nie znam ale mam powidła śliwkowe z gorzką czekoladą :)