Strona 1 z 1

Pieczona z jabłkami pierś z kaczki na liściach szpinaku

PostNapisane: czwartek, 19 czerwca 2014, 18:00
przez Ellen
Obrazek

Garść lub dwie liści szpinaku "baby"
1/2 cebuli
1 surowy ogórek
pół pieczonej piersi kaczej i kilka kawałków pieczonego jabłka (z kaczki)
ocet balsamiczny , sól, pieprz
2-3 łyżki zmiksowanych truskawek

Wszystkie składniki ułożyć na talerzu,posolić i popieprzyć, polać zmiksowanymi truskawkami i skropić octem balsamicznym.

Smacznego :D

Re: Pieczona z jabłkami pierś z kaczki na liściach szpinaku

PostNapisane: czwartek, 19 czerwca 2014, 18:08
przez Jola
Ellen :D Kolorystycznie wygląda to bosko,ale truskawki do pieczonej kaczki??? :o Może powinien być pomidor :roll: ;) :P

Re: Pieczona z jabłkami pierś z kaczki na liściach szpinaku

PostNapisane: czwartek, 19 czerwca 2014, 18:13
przez Maciek
Ellen, już mi ślinka leci :) Jolu, tak na słodko-kwaśno, dlatego truskawki...chyba ;)

Re: Pieczona z jabłkami pierś z kaczki na liściach szpinaku

PostNapisane: czwartek, 19 czerwca 2014, 18:14
przez Ellen
Jola napisał(a):Ellen :D Kolorystycznie wygląda to bosko,ale truskawki do pieczonej kaczki??? :o Może powinien być pomidor :roll: ;) :P


Jolu :D Te truskawki wbrew pozorom bardzo dobrze współgrają z kaczką i z całym zestawem. Poza tym jest ich niewielka ilość, więc nie zabijają smaku całej reszty. Oczywiście truskawki są bez cukru :D