Pieczona z jabłkami pierś z kaczki na liściach szpinaku

Moderator: Lamika

Pieczona z jabłkami pierś z kaczki na liściach szpinaku

Postprzez Ellen » czwartek, 19 czerwca 2014, 19:00

Obrazek

Garść lub dwie liści szpinaku "baby"
1/2 cebuli
1 surowy ogórek
pół pieczonej piersi kaczej i kilka kawałków pieczonego jabłka (z kaczki)
ocet balsamiczny , sól, pieprz
2-3 łyżki zmiksowanych truskawek

Wszystkie składniki ułożyć na talerzu,posolić i popieprzyć, polać zmiksowanymi truskawkami i skropić octem balsamicznym.

Smacznego :D
Avatar użytkownika
Ellen
Administrator
 
Posty: 2406
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 22:11

Re: Pieczona z jabłkami pierś z kaczki na liściach szpinaku

Postprzez Jola » czwartek, 19 czerwca 2014, 19:08

Ellen :D Kolorystycznie wygląda to bosko,ale truskawki do pieczonej kaczki??? :o Może powinien być pomidor :roll: ;) :P
Obrazek
Avatar użytkownika
Jola
 
Posty: 15231
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 01:23

Re: Pieczona z jabłkami pierś z kaczki na liściach szpinaku

Postprzez Maciek » czwartek, 19 czerwca 2014, 19:13

Ellen, już mi ślinka leci :) Jolu, tak na słodko-kwaśno, dlatego truskawki...chyba ;)
Avatar użytkownika
Maciek
 
Posty: 2930
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 07:54
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Pieczona z jabłkami pierś z kaczki na liściach szpinaku

Postprzez Ellen » czwartek, 19 czerwca 2014, 19:14

Jola napisał(a):Ellen :D Kolorystycznie wygląda to bosko,ale truskawki do pieczonej kaczki??? :o Może powinien być pomidor :roll: ;) :P


Jolu :D Te truskawki wbrew pozorom bardzo dobrze współgrają z kaczką i z całym zestawem. Poza tym jest ich niewielka ilość, więc nie zabijają smaku całej reszty. Oczywiście truskawki są bez cukru :D
Avatar użytkownika
Ellen
Administrator
 
Posty: 2406
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 22:11


Powrót do Tu się najesz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości