Pyszny schab
Napisane: czwartek, 12 czerwca 2014, 14:25
Sposób wykonania jest bardzo prosty a schab przepyszny Ja zamiast schabu środkowego użyłam karkówki
Składniki :
1,5 kg schabu
3 l. wody
3 łyżki majonezu
6 łyżek soli
3 liście laurowe
6 żiarenek żiela
4 ząbki czosnku
3 łyżki majeranku
1 łyżeczka mielonego pieprzu
Wykonanie :
Wszystko umieścić w garnku ( łącznie ze schabem ) i doprowadzić do wrzenia. Od tego momentu gotować 5 minut.Pozostawić do wystygnięcia. Nie wyjmować mięsa z zalewy.
Po 6 godzinach powtórzyć procedurę ...... Pozostawić do wystygnięcia . Wystudzone mięso w zalewie wstawić do lodówki na noc.
Następnego dnia rano całość zagotować , wyjąć mięso z zalewy ,ostudzić i gotowe . Podawać z pieczywem zamiast wędliny .
Składniki :
1,5 kg schabu
3 l. wody
3 łyżki majonezu
6 łyżek soli
3 liście laurowe
6 żiarenek żiela
4 ząbki czosnku
3 łyżki majeranku
1 łyżeczka mielonego pieprzu
Wykonanie :
Wszystko umieścić w garnku ( łącznie ze schabem ) i doprowadzić do wrzenia. Od tego momentu gotować 5 minut.Pozostawić do wystygnięcia. Nie wyjmować mięsa z zalewy.
Po 6 godzinach powtórzyć procedurę ...... Pozostawić do wystygnięcia . Wystudzone mięso w zalewie wstawić do lodówki na noc.
Następnego dnia rano całość zagotować , wyjąć mięso z zalewy ,ostudzić i gotowe . Podawać z pieczywem zamiast wędliny .