Strona 2 z 3

Re: Pyszny schab

PostNapisane: sobota, 19 lipca 2014, 18:02
przez Ellen
Mirtusz , ja też użyłam majonezu swojej roboty. Już od dawna nie kupuję majonezu :)

Re: Pyszny schab

PostNapisane: sobota, 19 lipca 2014, 18:10
przez Mirtusz
No to nie mam pojęcia w czym rzecz, Ellen :roll: Będę próbował ;)

Re: Pyszny schab

PostNapisane: poniedziałek, 21 lipca 2014, 18:24
przez emen5
Zrobiłam mięsko wg przepisu Ellen.To jest taki kawałek z pogranicza schabu i karkówki.Posmarowałam glazurą tak jak Mirtusz.Wspaniale smakuje,tylko troszkę za twarde :)

Obrazek

Re: Pyszny schab

PostNapisane: poniedziałek, 21 lipca 2014, 21:11
przez Ellen
Emen :) moje było miękkie , może to zależy od gatunku mięsa ?

Re: Pyszny schab

PostNapisane: poniedziałek, 21 lipca 2014, 21:23
przez Maciek
Ellen napisał(a):Emen :) moje było miękkie , może to zależy od gatunku mięsa ?


Emen miała ze starego wieprza :twisted: Taki łykowaty :mrgreen:

PostNapisane: piątek, 15 sierpnia 2014, 17:09
przez Alicja
Zrobiłam środkowy i .... jest pyszny i miękki :D

Obrazek

Podawać z pieczywem zamiast wędliny :D


Sprawdziłam i twierdzę, że nie tylko. Ukroiłam grubszy plaster (tak ponad 1 cm), odgrzałam w sosie pieczarkowym i podałam na obiad razem z kopytkami i surówką. Mniam, mniam :)

Re: Pyszny schab

PostNapisane: sobota, 16 sierpnia 2014, 23:36
przez Ellen
Alicjo , widzę że kolor też wyszedł Ci taki jak u mnie :D

Re: Pyszny schab

PostNapisane: niedziela, 17 sierpnia 2014, 09:59
przez Maciek
Pokrojony po mistrzowsku :) Nożem czy krajalnicą :?:

PostNapisane: niedziela, 17 sierpnia 2014, 19:11
przez Alicja
Ellen :D kolor nie może być inny, bo schab był cały czas dokładnie zanurzony w zalewie :) Ze względu na kształt garnka, był zwinięty niczym rogalik a po wyjęciu - prostowany pod deską z ciężarkiem :mrgreen:

Kubek :D tylko dobry, ostry nóż i plasterki wychodzą na medal :)

Re: Pyszny schab

PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2015, 15:18
przez emen5
Ja zamiast schabu przygotowałam szynkę. Też jest świetna :)

Obrazek