Pyszny schab

Moderator: Lamika

Re: Pyszny schab

Postprzez Ellen » sobota, 19 lipca 2014, 18:02

Mirtusz , ja też użyłam majonezu swojej roboty. Już od dawna nie kupuję majonezu :)
Avatar użytkownika
Ellen
Administrator
 
Posty: 2406
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 22:11

Re: Pyszny schab

Postprzez Mirtusz » sobota, 19 lipca 2014, 18:10

No to nie mam pojęcia w czym rzecz, Ellen :roll: Będę próbował ;)
Arkę zbudowali amatorzy, Titanica fachowcy.
Avatar użytkownika
Mirtusz
 
Posty: 5175
Dołączył(a): sobota, 28 lipca 2012, 16:46

Re: Pyszny schab

Postprzez emen5 » poniedziałek, 21 lipca 2014, 18:24

Zrobiłam mięsko wg przepisu Ellen.To jest taki kawałek z pogranicza schabu i karkówki.Posmarowałam glazurą tak jak Mirtusz.Wspaniale smakuje,tylko troszkę za twarde :)

Obrazek
Pozdrawiam
Obrazek
Avatar użytkownika
emen5
 
Posty: 15304
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 08:42

Re: Pyszny schab

Postprzez Ellen » poniedziałek, 21 lipca 2014, 21:11

Emen :) moje było miękkie , może to zależy od gatunku mięsa ?
Avatar użytkownika
Ellen
Administrator
 
Posty: 2406
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 22:11

Re: Pyszny schab

Postprzez Maciek » poniedziałek, 21 lipca 2014, 21:23

Ellen napisał(a):Emen :) moje było miękkie , może to zależy od gatunku mięsa ?


Emen miała ze starego wieprza :twisted: Taki łykowaty :mrgreen:
Avatar użytkownika
Maciek
 
Posty: 2930
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 07:54
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Alicja » piątek, 15 sierpnia 2014, 17:09

Zrobiłam środkowy i .... jest pyszny i miękki :D

Obrazek

Podawać z pieczywem zamiast wędliny :D


Sprawdziłam i twierdzę, że nie tylko. Ukroiłam grubszy plaster (tak ponad 1 cm), odgrzałam w sosie pieczarkowym i podałam na obiad razem z kopytkami i surówką. Mniam, mniam :)
P o z d r a w i a m
Obrazek
Avatar użytkownika
Alicja
 
Posty: 24328
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 13:57
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pyszny schab

Postprzez Ellen » sobota, 16 sierpnia 2014, 23:36

Alicjo , widzę że kolor też wyszedł Ci taki jak u mnie :D
Avatar użytkownika
Ellen
Administrator
 
Posty: 2406
Dołączył(a): sobota, 14 lipca 2012, 22:11

Re: Pyszny schab

Postprzez Maciek » niedziela, 17 sierpnia 2014, 09:59

Pokrojony po mistrzowsku :) Nożem czy krajalnicą :?:
Avatar użytkownika
Maciek
 
Posty: 2930
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 07:54
Lokalizacja: Częstochowa

Postprzez Alicja » niedziela, 17 sierpnia 2014, 19:11

Ellen :D kolor nie może być inny, bo schab był cały czas dokładnie zanurzony w zalewie :) Ze względu na kształt garnka, był zwinięty niczym rogalik a po wyjęciu - prostowany pod deską z ciężarkiem :mrgreen:

Kubek :D tylko dobry, ostry nóż i plasterki wychodzą na medal :)
P o z d r a w i a m
Obrazek
Avatar użytkownika
Alicja
 
Posty: 24328
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 13:57
Lokalizacja: Warszawa

Re: Pyszny schab

Postprzez emen5 » niedziela, 7 czerwca 2015, 15:18

Ja zamiast schabu przygotowałam szynkę. Też jest świetna :)

Obrazek
Pozdrawiam
Obrazek
Avatar użytkownika
emen5
 
Posty: 15304
Dołączył(a): wtorek, 24 lipca 2012, 08:42

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Tu się najesz

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości