Papryka faszerowana

Papryka faszerowana mielonym mięsem z ryżem jest pewnie wszystkim znana.Ja proponuje różne farsze,w zależności od zawartości lodówki
W każdym przepisie ryż pozostaje bez zmian.Proporcja na 4 papryki:
5 łyżek ryżu ugotowanego w dużej wodzie ( jak makaron,czas gotowania 20 minut)
około 20 dkg wątróbki usmażonej i zmiksowanej
sól,pieprz,lubczyk
bulion z kostki rosołowej
3 - 4 łyżki soku pomidorowego (opcjonalnie,można zastąpić mniejszą ilością przecieru)
Wymieszać ryż z wątróbką,dodać sól pieprz,ew.zioła.Papryki wypestkować,włożyć nadzienie.Ustawić w szerokim rondlu.Podlać bulionem i sokiem pomidorowym.Dusić na małym ogniu,pod przykryciem około 20 minut.Czas duszenia zależy tego,czy wolimy paprykę twardszą czy miękką.

Robiłam farsz z dodatkiem parówek (jedna parówka na każdą paprykę) i z dodatkiem pasztetu.Kto wypróbował jeszcze inny farsz
Zapraszam do prezentacji wypróbowanych pomysłów 

5 łyżek ryżu ugotowanego w dużej wodzie ( jak makaron,czas gotowania 20 minut)
około 20 dkg wątróbki usmażonej i zmiksowanej
sól,pieprz,lubczyk
bulion z kostki rosołowej
3 - 4 łyżki soku pomidorowego (opcjonalnie,można zastąpić mniejszą ilością przecieru)
Wymieszać ryż z wątróbką,dodać sól pieprz,ew.zioła.Papryki wypestkować,włożyć nadzienie.Ustawić w szerokim rondlu.Podlać bulionem i sokiem pomidorowym.Dusić na małym ogniu,pod przykryciem około 20 minut.Czas duszenia zależy tego,czy wolimy paprykę twardszą czy miękką.

Robiłam farsz z dodatkiem parówek (jedna parówka na każdą paprykę) i z dodatkiem pasztetu.Kto wypróbował jeszcze inny farsz

