Smakowite pory

Zakup za bezcen wiązki porów na giełdzie warzywno - owocowej zmusił mnie do poszukania potraw z porów. Znalazłam w internecie bardzo ciekawy przepis,który polecam.
Składniki:
2 - 3 pory
20 dkg kiełbasy ( może być zwyczajna,ale parówkowa też)
duże kwaśne jabłko
3 łyżki przyprawy do zup w płynie (maggi)
2 łyżki soku pomidorowego ( nie koniecznie)
olej lub masło klarowane do smażenia
sól,pieprz
Pory pokroić w pół talarki,kiełbasę pokroić w pół plasterki.Smażyć na tłuszczu 20 minut,od czasu do czasu mieszając.W trakcie smażenia posolić i popieprzyć,pamiętając,że przyprawa do zup jest słona.Jabłko zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki.Po upływie podanego czasu smażenia dodać do porów i kiełbasy.Dodać 3 łyżki maggi i 2 łyżki soku pomidorowego.Podsmażyć razem 2 - 3 minuty.Podawać z chlebem.Pyszności

Smacznego
Składniki:
2 - 3 pory
20 dkg kiełbasy ( może być zwyczajna,ale parówkowa też)
duże kwaśne jabłko
3 łyżki przyprawy do zup w płynie (maggi)
2 łyżki soku pomidorowego ( nie koniecznie)
olej lub masło klarowane do smażenia
sól,pieprz
Pory pokroić w pół talarki,kiełbasę pokroić w pół plasterki.Smażyć na tłuszczu 20 minut,od czasu do czasu mieszając.W trakcie smażenia posolić i popieprzyć,pamiętając,że przyprawa do zup jest słona.Jabłko zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki.Po upływie podanego czasu smażenia dodać do porów i kiełbasy.Dodać 3 łyżki maggi i 2 łyżki soku pomidorowego.Podsmażyć razem 2 - 3 minuty.Podawać z chlebem.Pyszności


Smacznego
