Strona 1 z 1

Piersi kurczaka po meksykańsku według Jerzyka

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 20:00
przez Jola
Najpierw efekt końcowy :D

Obrazek

Typowe pycha paciajstwo :lol:
1 pierś z kurczaka
2 papryki 1 cebula 2 pomidory 3 ząbki czosnku
puszka fasoli czerwonej
puszka fasolki białej
papryka słodka,papryka chili sól łyżeczka koncentratu pomidorowego
Proporcje każdy dodaje do smaku,powinno być ostre!
podajemy z ryżem
Smacznego :D

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 20:51
przez Lamika
Jolu :) Poproszę bardzie "łopatologicznie" :P Co z tą piersią kurzą robimy: smażymy, gotujemy, dusimy razem z tym wszystkim od razu, czy wcześniej podduszamy :?: Paciajstwa z ryżem bardzo lubię, ale muszę mieć jasność, co i jak ;)

Re: Piersi kurczaka po meksykańsku według Jerzyka

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 21:05
przez Jola
Lamiko :D Juz sie poprawiam ;)
pierś kurczaka kroimy w równa kostke podsmażamy na oleju aż będzie miała złoty kolor,dodajemy cebulkę i czosnek(przeciśnięty przez praskę) i tez złocimy. Dodajemy paprykę ,pomidory.Jak wszystko będzie miękkie dodajemy fasole i przyprawy.Gotujemy jeszcze ok 10 minut i gotowe :D

PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 21:13
przez Lamika
Dzięki, Jolu :D Teraz już wiem i zrobię z pewnością :D