Strona 1 z 1

Kiszenie żuru

PostNapisane: sobota, 4 sierpnia 2012, 19:41
przez Maciek
Ponieważ następną moją potrawą będzie zalewajka, :) dzisiaj kisimy żur :mrgreen: Oczywiście, że można kupić w sklepie gotowy, ale ja wolę swój własny ;)

20 dag mąki żytniej razowej wymieszać z przegotowaną ciepłą wodą. 5 szklanek. Dodać ząbek czosnku, skórkę razowego chleba. Wlać do kamiennego garnka lub słoja. Postawić w ciepłym miejscu i czekać na efekty :P

Obrazek

Re: Kiszenie żuru

PostNapisane: poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 21:02
przez Maciek
Czy żur już ukiszony :?: U mnie już dawno :P Jutro robimy zalewajkę :mrgreen: ;)

Re: Kiszenie żuru

PostNapisane: poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 21:14
przez mgiełka
czekamy :)