Strona 1 z 1

Ryba po grecku

PostNapisane: poniedziałek, 30 lipca 2012, 16:50
przez Maciek
Potrzebujemy:
-kilogram filetów z mintaja lub innej rybki
-70 dag warzyw (marchewka, pietruszka, seler, cebula)
-koncentrat pomidorowy
-olej
-sól, pieprz, cukier, listek, ziele
-pół szklanki rosołu
-jajko, tarta bułka

Filety pokroić, posolić, popieprzyć, do rozmąconego jajka, do tartej bułki i na patelnię ;) Smażymy na złocisty kolorek.
Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy, dodajemy przyprawy, trochę podsmażamy.
Wlewamy rosół dodajemy koncentrat i dusimy do miękkości :) Smak musi być słodko-kwaśny.
Rybę układamy na półmisku, zalewamy uduszonymi warzywami. Najlepsza jest na drugi dzień :P Jemy z chlebkiem ;)

Obrazek

Re: Ryba po grecku

PostNapisane: poniedziałek, 30 lipca 2012, 17:17
przez Alicja
Dziękuję, to lubię i robię podobnie :D