Strona 1 z 1

Gołąbki z kasza jęczmienną

PostNapisane: poniedziałek, 30 lipca 2012, 06:32
przez Jola
Najlepiej oczywiście z kapusty włoskiej :D
Mysle jak podac przepis bo niestety nic wg. wagi-więc po chlopsku ;)
Gotuje ok. 30 min. kaszę w osolonej wodzie,odcedzam i przelewam delikatnie zimna wodą.Tyle samo mięsa co kaszy + przysmażona cebulka,troszke rozmoczonej bułki i sól pieprz do smaku. Bez jajka! W sparzona kapuste zawijamy pamietając że kasza jeszcze trochę urośnie. I reszta jak w zwykłych gołąbkach. Smacznego :D

Re: Gołąbki z kasza jęczmienną

PostNapisane: poniedziałek, 30 lipca 2012, 10:26
przez mgiełka
Jolu po przeczytaniu przepisu ślinka mi cieknie :) zrobię je w niedalekiej przyszłości :)