Mirtusz , ja też użyłam majonezu swojej roboty. Już od dawna nie kupuję majonezu
Re: Pyszny schab
Napisane: sobota, 19 lipca 2014, 18:10
przez Mirtusz
No to nie mam pojęcia w czym rzecz, Ellen Będę próbował
Re: Pyszny schab
Napisane: poniedziałek, 21 lipca 2014, 18:24
przez emen5
Zrobiłam mięsko wg przepisu Ellen.To jest taki kawałek z pogranicza schabu i karkówki.Posmarowałam glazurą tak jak Mirtusz.Wspaniale smakuje,tylko troszkę za twarde
Re: Pyszny schab
Napisane: poniedziałek, 21 lipca 2014, 21:11
przez Ellen
Emen moje było miękkie , może to zależy od gatunku mięsa ?
Re: Pyszny schab
Napisane: poniedziałek, 21 lipca 2014, 21:23
przez Maciek
Ellen napisał(a):Emen moje było miękkie , może to zależy od gatunku mięsa ?
Emen miała ze starego wieprza Taki łykowaty
Napisane: piątek, 15 sierpnia 2014, 17:09
przez Alicja
Zrobiłam środkowy i .... jest pyszny i miękki
Podawać z pieczywem zamiast wędliny
Sprawdziłam i twierdzę, że nie tylko. Ukroiłam grubszy plaster (tak ponad 1 cm), odgrzałam w sosie pieczarkowym i podałam na obiad razem z kopytkami i surówką. Mniam, mniam
Re: Pyszny schab
Napisane: sobota, 16 sierpnia 2014, 23:36
przez Ellen
Alicjo , widzę że kolor też wyszedł Ci taki jak u mnie
Re: Pyszny schab
Napisane: niedziela, 17 sierpnia 2014, 09:59
przez Maciek
Pokrojony po mistrzowsku Nożem czy krajalnicą
Napisane: niedziela, 17 sierpnia 2014, 19:11
przez Alicja
Ellen kolor nie może być inny, bo schab był cały czas dokładnie zanurzony w zalewie Ze względu na kształt garnka, był zwinięty niczym rogalik a po wyjęciu - prostowany pod deską z ciężarkiem
Kubek tylko dobry, ostry nóż i plasterki wychodzą na medal
Re: Pyszny schab
Napisane: niedziela, 7 czerwca 2015, 15:18
przez emen5
Ja zamiast schabu przygotowałam szynkę. Też jest świetna