Byłam dzisiaj na Międzynarodowej Wystawie Zieleń to życie w Expo.Nałaziłam się zdrowo,ale było warto. Wystawcami byli producenci różnego rodzaju roślin: zioła,krzewy i krzewinki ozdobne,byliny,drzewa iglaste i liściaste,drzewa i krzewy owocowe,kompozycje z kwiatów i kwiaty cięte. Byliny kwitnące i ozdobne
To jest milin, inny niż popularna roślina balkonowa.To ogromne pnącze,wyrastające z dwumetrowego,dość grubego pnia. A ta prezentacja nie bardzo mi się podobała,bo drzewko zostało pozbawione liści.Wystawcy stwierdzili,że w tych warunkach i tak by opadły (sic!). Inni wystawcy mieli drzewka z liśćmi.Ale zachwyciłam się owocami. To rajskie jabłuszka, bardzo duże, mniej więcej trzy razy większe od tych,które rosną na moim podwórku Było też królestwo hortensji
Sympatyczna i dość aktualna kompozycja Roślinki na skalniak zasadzone na planie ślimaka Te krzewinki podobne są do jeży A te listki mają błyszczące kropeczki.Myślałam,że to woda,ale nie,one błyszczą jak srebro
Wielkie drzewo wykonane z róż Kompozycja w formie spódnicy z kwiatów.Hostessa ubrana w tą spódnicę przechadzała się po wystawie Wieńce z kwiatów Ozdoba żyrandola
A taki bukiet dostałam od wystawcy w prezencie,nie wiem z jakiej okazji To już koniec zwiedzania.Bardzo się zmęczyłam,ale warto było
Emen Dziękuję za fotorelację Wybierałam się, ale jakoś niemrawo Dzięki Tobie obejrzałam piękne kwiaty, niestety ani nie kupiłam, ani nie dostałam bukietu, ani nawet nie upajałam się zapachem. Jeżeli jakiś zapach był, bo teraz większość kwiatów nie ma żadnego