Apollo, kamerkę mam na razie w fazie testów, kombinuję w miarę możliwości z ustawieniami - chociaż tutaj filozofii nie ma ale zanim będę mógł napisać coś więcej to pewnie trochę czasu minie, bo póki co mam ją nieco ponad tydzień. Wcześniej załączałem ją tylko na noc a obecnie jest zainstalowana w lesie już 4 dzień. Według producenta na najwyższych ustawieniach i z załączonymi wszystkimi diodami powinna działać przez okres około 40 dni (w trybie czuwania) nagrywając przy tym 10 filmów dziennie + jakieś fotki. Ale wiadomo, to są tylko suche dane.
Władowałem do niej 8 akumulatorów AA Nimh, w między czasie raz je doładowałem, żeby mieć pewność, że wytrzymają tych kilka dni i póki co jakoś sprzęcik hula. Zdążyła już przetrwać opady deszczu, śniegu oraz mróz i nic złego się nie stało.
O miejsce na karcie pamięci powinienem się martwić wiosną i latem, bo wtedy spodziewałbym się większego ruchu .. teraz to mało co mi się nagrywa

Nie pasuje mi za bardzo zbyt wąski wg mnie zakres czujki ruchu. 90 stopni wydaje się wystarczajęce ale sprawdziłem to w terenie i mimo iż obiektyw kamery obejmuje sporo to jeśli obiekt nie znajdzie się w promieniu czujnika to zwyczajnie kamera się nie załączy. 120 stopni byłoby optymalne.