10 sposobów, w jakie kot pokazuje, że cię kocha

Moderator: Lamika

10 sposobów, w jakie kot pokazuje, że cię kocha

Postprzez Jola » niedziela, 1 grudnia 2013, 20:16

Poznaj swojego kota
Koty nie należą do najbardziej wylewnych zwierząt. Zdarza się nawet, że ich właściciele mają żal, że nie okazują przywiązania i radości tak jak np. psy. Ponieważ jednak koty nigdy nie były zwierzętami stadnymi, nie wykształciły odruchów i zachowań jednoznacznie demonstrujących sympatię i przyjaźń. Nie znaczy to jednak, że nie potrafią ich okazać. Oto 10 sposobów, w jakie twój kot każdego dnia okazuje, że cię kocha.

Cały artykuł
Obrazek
Jola

Postprzez Lamika » niedziela, 1 grudnia 2013, 21:09

Z tego wynika, że jedyny kot, który mnie naprawdę kochał to była Blekotka. Wykorzystywała wszystkie 12 sposobów, żeby to okazać :D Zresztą to był wyjątkowy kotek. :D Biedna Pani Władka była zbyt chora, żeby cokolwiek okazywać, poza i tak dużym zaufaniem przy leczeniu. Pelasia dopiero po 2 latach przyszła na kolana, chociaż kiedy była chora, nie odstępowała mnie na krok. Natomiast Kuba z tych oznak przywiązania uznaje tylko lizanie i gryzienie :mrgreen: Na kolana wchodzi na chwilę, żeby zaraz zeskoczyć i pognać w kierunku kuchni, lizanie i gryzienie też, podejrzewam, ma na celu upominanie się o jedzenie :lol:
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Re: 10 sposobów, w jakie kot pokazuje, że cię kocha

Postprzez emen5 » niedziela, 1 grudnia 2013, 21:21

Lamiko :) Przypominam,że Kuba turla się,zasypia przy Twoich nogach (pozbawiając Cię podnóżka :lol: ) i powoli zamyka oczy.Widziałam te wszystkie zachowania,więc nie obrażaj Kubusia :lol:
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Lamika » niedziela, 1 grudnia 2013, 21:26

Emen :) Widzę, że Kubunio zwiódł Cię swoim zachowaniem :lol: Już ja tego małego białego łotra dobrze poznałam :mrgreen:
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez Alicja » niedziela, 1 grudnia 2013, 21:40

Oj tam, oj tam ... przyjdzie czas, to i "mały biały łotr" pokaże, jak bardzo Cię kocha Lamiko :D
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Powrót do Artykuły prasowe - przyroda