28 czerwca - sobota

Moderator: Lamika

28 czerwca - sobota

Postprzez emen5 » sobota, 28 czerwca 2014, 09:21

Dzień dobry :D Kolejny dzień lata,jak na razie niezbyt sympatyczny :( Po pogodnym poranku niebo zachmurzone,zerwał się zimny wiatr :roll: Ale chyba taka zmienna pogoda to u nas nic nowego.Jak wiadomo,przysłowia są mądrością narodu ;) Zapamiętałam takie dwa przysłowia mojej babci ;)

Do Świętego Ducha nie zdejmuj kożucha. A po Bożym Ciele już się zima ściele

Od Świętej Anki zimne wieczory i ranki

No to gdzie to lato :?: :lol:

Miłego dniaObrazek
Ostatnio edytowano sobota, 28 czerwca 2014, 15:48 przez emen5, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Re: 28 czerwca - sobota

Postprzez Kawusia » sobota, 28 czerwca 2014, 15:45

Mam nadzieję, że trochę lata będzie. U nas dzisiaj deszczowo ale ciepło. Właśnie wróciłam ze spacerku z Luną. Lipy kwitną i pięknie pachną, na krzakach letnie mgiełki, wróbelek siedział z owadem w dziobku i czekał aż sobie pójdę. Trochę odeszłam ... ale wróciłam bo cały czas słyszałam ćwierkanio-kwilenie i właśnie zauważyłam skąd wyleciała mama po następnego owada :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miłego popołudnia i wieczoru życzę :)
Kocham moje miasto
Obrazek
Kawusia

Re: 28 czerwca - sobota

Postprzez Fili » sobota, 28 czerwca 2014, 21:13

U nas były dziś 3 burze. Przed obiema zdążyłam dojechać rowerem do domu. Trzecia była już jak byłam w domu, czyli niedawno.
Chmury były takie straszne i tak strasznie pięknie ułożone, ze aż je widzę do tej pory. Nie zrobiłam zdjęcia, bo się bałam wyciągnąć komórkę. I tak dobrze, że zdążyłam dojechać do domu.
Kawusiu, spacerek ładny, upatrzyłaś gniazdko rodzinne wróbelków :)
Fili

Powrót do Kartki z kalendarza/Powitalnia