Futrzaste Ellen

Moderator: Lamika

Postprzez Ellen » sobota, 27 lipca 2013, 12:52

Wczoraj pisałam ,że golę Rude . Tym razem ze względu na małe zielone kuleczki , które nijak nie dają się wydłubać z psiego futra, pod maszynkę poszły też głowy i ogony :) I tak Rude nie są rude , tylko myszate :lol:

Obrazek

Obrazek J.W.Patronka w nowej kreacji :twisted:
Obrazek Bobasowi też chyba pasuje nowy garnitur :mrgreen:
Obrazek Sinhaya w pełnej krasie :mrgreen:

C.d.n ....
Ellen
Administrator

Re: Futrzaste Ellen

Postprzez Ellen » sobota, 27 lipca 2013, 13:00

Zulce upiekło się golenie ;) Jej nic się nie ima :mrgreen:

Obrazek Jak zwykle Żulik próbuje skryć się przed aparatem :mrgreen:

Obrazek Poza , w której najłatwiej ją fotografować :mrgreen:
Obrazek

Obrazek W taką pogodę nie chce się biegać :mrgreen:

Obrazek Nie ma to jak odpoczynek na świeżym powietrzu :mrgreen:

C.d.n...
Ellen
Administrator

Postprzez Ellen » sobota, 27 lipca 2013, 13:45

Obrazek Muppet doskonale wie do czego służy poduszka ( jak na prawdziwego afgana przystało ) :mrgreen:
Obrazek

Obrazek Chwila "intymności" na spacerze zawsze jest nagradzana pochwałą i smakołykiem :mrgreen:

Obrazek Czytanie korespondencji :mrgreen:

Obrazek Hej , idziemy w las :mrgreen:

Obrazek W taki upał w czasie spaceru zimna woda jest konieczna :)

Obrazek Chwila odpoczynku :D

Obrazek

W trakcie spaceru ( będąc już poza zabudowaniami ) zmieniłam Muppetowi normalną smycz na automatyczną pięciometrówkę . Miałam nadzieję , że będzie miał większą swobodę ..... Pomyliłam się . :D Mappet odchodził tylko na ok.1,5 metra i ani kroku dalej :mrgreen: Kiedy na moment przysiadłam na pniu oczywiście usiadł obok mnie :D

Wczoraj wieczorem po kolei odbył spacer z Sinhayą , Bobasem i Zulką . Z Rudymi nie było problemu , natomiast Zulka pomimo kagańca próbowała go atakować od tyłu . :evil: Na moją ostrą komendę "fe, nie wolno" kładła uszy po sobie , ale było widać , że kombinuje jak by tu zmylić moją czujność ..... Zresztą nie pierwszy raz i nie tylko w stosunku do innych zwierząt ... :evil: Między innymi zaatakowała 6-cio letnią wnuczkę mojej przyjaciółki ( na szczęście tylko drasnęła ją w nogę , ale dzieciak się przestraszył ) , córkę Lenki ( hodowczyni Muppeta ) też próbowała złapać . :(
Ellen
Administrator

Postprzez Lamika » sobota, 27 lipca 2013, 14:56

Rude w szarych piżamkach wyglądają uroczo :D Maluch piękny i grzeczny :D A Zulka, jak to Zulka - dziwak nad dziwaki :roll:
Birds of a feather flock together.
Lamika
Administrator

Postprzez Danasz » sobota, 27 lipca 2013, 14:57

Szkoda ze taka problematyczna ta Zulka. Rude wygladaja doskonale w nowej kreacji i wyobrazam sobie jak musza sie cieszyc z pozbycia futrzanego plaszcza w goracu letnich dni. Nowy przybytek piekny, wyglada na inteligentnego pieska, ja tylko dziwie sie jak Ty to robisz aby znalezc wystarczajaco energii do obsluzenia i poglaskania tych wszystkich zwierzakow. Pozdrawiam Was wszystkich z drugiej polkuli swiata i nie zapomnij informowac nas jak najczesciej o Waszym zyciu.
Danasz

Postprzez Ciuciek » sobota, 27 lipca 2013, 15:36

Dawno nie zaglądałem, Muppet jest super ale co u TOŚKI i reszty kociego gangu z Rozalina? ostatnio coś tu za dużo o psach :lol: :mrgreen:
Ciuciek

Postprzez Alicja » sobota, 27 lipca 2013, 16:38

Rudym będzie chłodniej, bo upały niesamowite :) poproszę o głaskanko dla całej psiej czeredy z maluchem i złośliwą Zulką na czele :D tak jak Ciuckowi, też brakuje mi zdjęć Tośki i Mroux :)
P o z d r a w i a m
Obrazek
Alicja

Postprzez emen5 » sobota, 27 lipca 2013, 18:42

Jestem zachwycona maluchem :D Zulce należy współczuć,bo to nie jej wina.....Jest samotnicą i stado,zarówno ludzkie jak i zwierzęce bardzo ją denerwuje :? Ona powinna mieć dom tylko dla siebie.
Pogłaszcz Swój zwierzyniec i Zulkę też :)
Pozdrawiam
Obrazek
emen5

Postprzez Jola » sobota, 27 lipca 2013, 19:40

Ellen :D Rude wyglądają przecudnie :D Nowa rasa :lol: A maluchowi sie upiekło strzyżenie jak widzę :mrgreen: Biedna Zulka-poproszę o specjalną porcję pieszczot dla niej :) A kotków coś rzeczywiście mało ;)
Obrazek
Jola

Postprzez Maciek » sobota, 27 lipca 2013, 20:23

Kawusia napisał(a):Oj Ellen, miłość miłością... ale czy Ty o sobie będziesz trochę pamiętać ? :roll: :)

Święta prawda :|
Maciek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wszystkie zwierzęta małe i duże, czyli nasi pupile