Obserwacje ptaków 2015
Re: Obserwacje ptaków 2015
Dzięki, Dziewczyny! Stawy Milickie są znane nawet daleko poza granicami naszego kraju, ale dla mnie to wciąż terra słabo cognita. 
Stary Staw to największy ze stawów w Dolinie Baryczy, więc nawet na maksymalnym zoomie ptaki są wielkości mrówek. Jedyna ważka nie bała się sesji fotograficznej.
Odnotować trzeba jednak i takich modeli, którzy na plecach mieli plecaki w kształcie skrzydeł:

Stary Staw to największy ze stawów w Dolinie Baryczy, więc nawet na maksymalnym zoomie ptaki są wielkości mrówek. Jedyna ważka nie bała się sesji fotograficznej.
Odnotować trzeba jednak i takich modeli, którzy na plecach mieli plecaki w kształcie skrzydeł:
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 lutego 2016, 22:09 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
Lamiko - że też o tym nie pomyślałem fotografując... Zostałbym na koncercie. 
Wczoraj wybrałem się na pola irygacyjne we Wrocławiu.
Nie zawiodła czajka:

Dziób łęczaka (?) z innej perspektywy:

Pliszka czarno-siwo-biała w kolorach odstojnika

Wczoraj wybrałem się na pola irygacyjne we Wrocławiu.
Nie zawiodła czajka:
Dziób łęczaka (?) z innej perspektywy:
Pliszka czarno-siwo-biała w kolorach odstojnika
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 lutego 2016, 22:33 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontrola podwozia czajki:

Łęczak w kolorach irygacyjnego lata:

Krzyżówkowe gniazdko:

Łęczak w kolorach irygacyjnego lata:
Krzyżówkowe gniazdko:
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 lutego 2016, 22:35 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
Dumający łęczak:

Sieweczka (chyba rzeczna, potem sprawdzę):

Gorączka czerwonej namiętności:

Sieweczka (chyba rzeczna, potem sprawdzę):
Gorączka czerwonej namiętności:
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 lutego 2016, 22:36 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolory odstojnika zachwycały:

Sieweczki kolejne odsłony:

Sieweczki kolejne odsłony:
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 lutego 2016, 22:37 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.
Szczygieł?

Łęczak:

Potrójny portret:

Łęczak:
Potrójny portret:
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 lutego 2016, 22:39 przez Apollo, łącznie zmieniany 1 raz.