A w Wielkopolsce dzisiaj pochmurno...
[2016] Wpadły mi w oko...
Re: [2016] Wpadły mi w oko...
Cudne fotki
20 III 2016 - glinianki + okoliczne wioski
Dziewczyny - macie rację, było ich 6, choć muszę się przyznać, że miałem problem w terenie z ich policzeniem. 
Krakersie - słonko było wczoraj, dziś radość wielka następowała, gdy przestawało padać.
Dziś na gliniankach po krzykliwych ani śladu. Być może przyleciały na nocleg, choć przed 17:00 jeszcze ich nie było.
Chyba odbywały się jakieś zawody, bo zajechałem na dekorację zwycięzców na podium:

Inna perspektywa podium (Daltonowie ?
)

Na gliniankach hasały śmieszki (ok. 15-20), choć wczoraj ich w ogóle nie było:

Krakersie - słonko było wczoraj, dziś radość wielka następowała, gdy przestawało padać.
Dziś na gliniankach po krzykliwych ani śladu. Być może przyleciały na nocleg, choć przed 17:00 jeszcze ich nie było.
Chyba odbywały się jakieś zawody, bo zajechałem na dekorację zwycięzców na podium:
Inna perspektywa podium (Daltonowie ?
Na gliniankach hasały śmieszki (ok. 15-20), choć wczoraj ich w ogóle nie było:
Były i dwa myszołowy, z tym że jeden nie zbliżał się do glinianek, a drugi - i owszem - i to był mój dobry znajomy:

Jest i zgryz - myszołów czy drzemlik?

Pierwiośni kuperek:

Poza tym: duże stado szpaków (ok. 300), pojedyncze myszołowy, kosy, bogatki, stadko 7 gęsi i... generalnie lipa. Deszcz i silny wiatr zrobiły swoje.
Jest i zgryz - myszołów czy drzemlik?
Pierwiośni kuperek:
Poza tym: duże stado szpaków (ok. 300), pojedyncze myszołowy, kosy, bogatki, stadko 7 gęsi i... generalnie lipa. Deszcz i silny wiatr zrobiły swoje.
Apollo
Lipa to dopiero pączki na drzewie,a Twoje wypady jak zwkle przynoszą piekne fotki.Sarenek nie liczyłam,bo musiałbyś nagrodę dzielić 
Oczywiście! W nagrodę możecie rozstrzygnąć moje wątpliwości (których mam coraz mniej) co do drzemlika. 
Apollo
Nie podejmuję się,ale czy on nie za bardzo brązowy ?
jakoś bardziej mi skojarzy z szaro-ciemnymi plecami-ale jak już powiedziałam nie podejmuję się 
23 III 2016 - okolice ZOO
We Wrocławiu (na Odrze w okolicach ZOO) od soboty obserwowano parkę kazarek rdzawych, więc pobiegłem tam co koń wyskoczy. Niestety, nie udało mi się podczas kilkunastominutowego wyskoku z pracy takowych odnaleźć. Odkryłem jednak, że na drzewach - już na terenie ZOO - jest liczna kolonia lęgowa czapli siwych. Szybkie liczenie przez niewprawne oko dało wynik ponad 100 gniazd oraz 240 dB hałasu generowanego przez siwulki. Pierwszy raz widziałem coś takiego!
Figa z makiem?

Figa z makiem?